Omgeving categorie

Overzicht

Streekproducten

De Belgische Ardennen staan bekend als streek waar de inwoners genieten van de natuur, mooie stadjes en bovenal van het leven. Het zijn echte Bourgondiërs. Het is dan ook niet voor niets dat de heerlijkste lekkernijen uit deze omgeving vandaan komen. De belangrijkste producten zijn Ardennerham en, misschien wel het meest bekende, bier!

Belgisch bier

Belgisch bier

In geen enkel ander land wordt bier gebrouwen met zulke uiteenlopende smaken en alcoholgehaltes als in België. Bezoek zeker een aantal brouwers in de omgeving zoals Achouffe, Rulles en Millevertus.
Ardennerham

Ardennerham

Het lekkerste dat de Ardennen te bieden hebben is de Jambon d’Ardenne, oftewel Ardennerham. Zeker die van de meesterslagers van Marcassou. Die moet je geproefd hebben tijdens jouw vakantie.
Schapenkaas

Schapenkaas

Aanrader! Bij de schaapskooi van Acremont (Bertrix) proef je nog de authentieke smaak van schapenkaas, gemaakt van schapenmelk. Je kunt hier ook diverse producten kopen.
Forel

Forel

Forel is een bekende zoetwatervis en komt in het wild nog sporadisch in beekjes in de Ardennen voor. Je kunt forel op diverse wijzen bereiden zoals bakken, grillen in de oven of op de barbecue.
Wild

Wild

Tijdens het jachtseizoen (de maanden oktober, november en december) is er volop wild (Frans = gibier) op het menu te vinden in de Ardense restaurants. Proef het zelf!