Omgeving categorie

Overzicht

Steden en dorpen

In de Belgische Ardennen kun je veel kanten op. Van kleine steden met leuke restaurants en winkels tot karakteristieke dorpen met bijzondere boetiekjes. Je kunt ook naar een van de tot 'Mooiste Dorpen van Wallonië' verkozen plaatsen zoals Torgny, Sohier en Nobressart. Welke steden en dorpen zijn nog meer de moeite waard voor een bezoek? Wij geven je een aantal tips.

Bertrix

Bertrix

2 km

Bertrix staat bekend als de plaats van de leisteen. Een bezoek aan de Ardense leisteenmijn laat je zien hoe de mijnwerkers in het verleden zware arbeid verrichtten.

Bouillon

Bouillon

23 km

Ga terug in de tijd en geniet van de prachtige stad Bouillon. Ontdek de stad met een rit in het treintje of wandel door het kasteel. Er is veel te beleven in deze stad.
Rochehaut

Rochehaut

23 km

Rochehaut is een uniek dorpje nabij Bouillon met een bijzondere ligging en een prachtig uitzicht. Het is zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen. Ontdek het zelf.
Florenville

Florenville

24 km

Commercieel en toeristisch centrum van de Haute-Semois. Florenville is een unieke stad waar heel veel te beleven is. Ontdek de natuur, de omgeving en de leuke markten.
Redu

Redu

25 km

In dit kleine dorp vind je maar liefst een twintigtal boekhandels die het hele jaar door bibliofielen en nieuwsgierigen aantrekken. Houd je van boeken? Ga hier dan zeker heen!

Saint-Hubert

Saint-Hubert

29 km

Saint-Hubert is de Europese hoofdstad van de jacht en de natuur en daarom een echte ontmoetingsplaats voor jagers. In de herfst vinden de jaarlijkse jachtfeesten plaats.
Bastogne

Bastogne

46 km

Bastogne is van oudsher een handelsstad en dit is terug te zien in de monumenten en de straten in de stad. Met vele winkels is het ook een hele leuke stad om te shoppen.
Sedan

Sedan

43 km

Sedan ligt op 35 minuten rijden en kenmerkt zich als een echte Franse stad met typisch Franse straatjes. Het Kasteel van Sedan is gigantisch groot en neemt je mee ver terug in de tijd.
La Roche-en-Ardenne

La Roche-en-Ardenne

50 km

Deze stad staat bekend om zijn kasteelruïnes met roofvogelshows, het wildpark, het treintje maar natuurlijk ook het Ardennenoffensief.
Dinant

Dinant

72 km

Hoewel Dinant niet groot is, wordt het vaak tot de belangrijkste en mooiste steden van België gerekend. Bezoek de citadel en ontdek de geschiedenis van de saxofoon.
Durbuy

Durbuy

75 km

Durbuy is de kleinste stad van de Ardennen en kreeg al in 1331 stadsrechten, maar tot een echte stad groeide het nooit uit. Er is van alles te zien en te beleven!