Omgeving categorie

Overzicht

Musea en attracties

Wanneer je in de Ardennen bent, hoef je je zeker niet te vervelen. Deze regio in Wallonië heeft een rijke historie en tevens een breed scala aan musea en attracties. Van wilde dieren spotten, op ontdekking in de natuur of ondergronds in de grotten tot aan bierproeverijen en overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog.

Au coeur de l’Ardoise in Bertrix

Au coeur de l’Ardoise in Bertrix

5 km

In deze leisteengroeve daal je af tot 25 meter onder de grond en leer je meer over het bijzondere werk van de Ardense mijnwerkers. Het parcours (met audio) neemt je mee langs de rails, wagentjes en galerijen van vroeger.
Grotten van Han

Grotten van Han

46 km

Ben je in de Ardennen dan mag een bezoek aan de Grotten van Han zeker niet ontbreken. Naast de grotten is een rondrit in het wildpark ook een aanrader.
Euro Space Center

Euro Space Center

23 km

Alles wat je ooit al wilde weten over de ruimte en ruimtevaarders ontdek je in het Euro Space Center. Vertrek jij als een echte astronaut in de Amerikaanse shuttle?
Houtopia

Houtopia

65 km

Een waar paradijs voor kinderen waar ze de hele dag zoet zijn in de buitenspeeltuin met speeltoestellen, glijbanen, springkussens en op het evenwichtsparcours.
Kasteel van Bouillon

Kasteel van Bouillon

23 km

Waan je in de middeleeuwen tijdens een bezoek aan dit oude kasteel uit de 8ste eeuw. Het was ooit de verblijfplaats van Godfried van Bouillon. In de zomer is er dagelijks een roofvogelshow.
Wildpark van Bouillon

Wildpark van Bouillon

23 km

Herten, everzwijnen, buffels en emoes zijn dieren die je in de Ardense bossen in dit park tegen kunt komen. Maar misschien ook wel een leeuw, hyena, tijger of lynx. Durf jij het aan?
Toeristische trein van Bouillon

Toeristische trein van Bouillon

23 km

Een originele manier om een bezoek te brengen aan de oude stad en zijn omgeving. Stap in de Tortillard Bouillonnant en geniet van mooie uitzichten tijdens een ritje (± 40 min).
Bastogne War Museum

Bastogne War Museum

50 km

De stad Bastogne is zeer bekend uit de geschiedenis door de Slag van Bastogne. Leer meer over de grote veldslag, de geallieerden, hun uniformen en wapens.
Abdij van Notre Dame d’Orval

Abdij van Notre Dame d’Orval

33 km

Als bierliefhebber is de abdij zeker een bezoekje waard. Ga naar de bron van het kloosterbier en -kaas maar bezoek ook de ruïnes en kruidentuinen van deze middeleeuwse abdij.
Museum van de Kelten

Museum van de Kelten

15 km

Duik in de onbekende wereld en beschaving van de Kelten in dit museum met archeologische opgravingen van kleding, juwelen en wapens uit hun dagelijkse leven.
Fourneau Saint-Michel

Fourneau Saint-Michel

36 km

Het domein Fourneau Saint-Michel in Saint-Hubert toont het Waals plattelandsleven, museum van het ijzer en de oude metaalnijverheid en het huis van het Ardens trekpaard.
Kasteel Lavaux-Sainte-Anne

Kasteel Lavaux-Sainte-Anne

44 km

Een van de mooiste kastelen van Wallonië met bijzondere architectuur. Tijdens het bezoek zullen de opgezette dieren je opvallen. Er is ook een ecologische tuin met kunst.
Bierbrouwerij Achouffe

Bierbrouwerij Achouffe

67 km

Tijdens een vakantie in de Ardennen mag een bezoek aan de wereldberoemde bierbrouwerij Achouffe niet ontbreken. Reserveer op tijd een rondleiding.
Parc Merveilleux

Parc Merveilleux

100 km

Plezier, avontuur, fantasie, ontdekkingen en daarnaast nog leerzaam: dat alles is het Parc Merveilleux, een toverwereld waar kinderen een onvergetelijke dag doorbrengen.