Faciliteiten overzicht

Ardennen rangers

Ga mee op ontdekking in de Belgische Ardennen en wordt een echte Ardennen Ranger!

"Ardennen Rangers" is een speciaal ontwikkeld recreatieprogramma waarin de natuur wordt beleefd en centraal staat! We gaan op avontuur, een kleine greep: we verkennen een grot en gaan op zoek naar herten en wilde zwijnen. Speciaal getrainde rangers brengen kinderen op een interactieve manier in contact met de flora en fauna van de Ardennen.

Door een gevarieerd aanbod aan programma's, aansluitend op de leeftijd van de kinderen, leren ze op speelse manier alles over de natuur. Er zijn vier verschillende, educatieve programma's met als thema de volgende belevingsonderdelen: waterwereld, bos, dierenrijk en uitdaging. De jonge "Rangers" leren touwbruggen en waterfilters maken en tijdens bosspelen komen ze alles te weten over de voedselketen.

Voor € 5,00 kan uw kind deelnemen en dit geld wordt gedoneerd aan stichting "Doe een wens". Hij of zij ontvangt een Rangerspet en een paspoort, waarin alle activiteiten worden bijgehouden. Na het doorlopen van alle belevingswerelden ontvangt de "Ranger" een herinnering in de vorm van een oorkonde.

Kinderen willen nog maar één ding... Ranger worden. Leuk en leerzaam tegelijk!