Omgeving overzicht

Wandelen

Wandelliefhebbers genieten in de directe omgeving van Ardennen Camping Bertrix van tientallen prachtige routes langs spectaculaire uitzichtpunten. Bekende vergezichten zoals 'Tombeau du Chevalier' en 'Tombeau du Géant' vormen een uniek stukje ongerepte natuur en zullen zeker indruk maken.

U wandelt door de bossen en over verlaten paden en landweggetjes. Het enige geluid dat u hoort komt van de vogels en het stromende water van de talrijke beekjes. U zult niet de eerste zijn die tijdens een ontspannen wandeling een groep herten, een vosje of een familie everzwijnen tegenkomt.

Geen wonder dat veel wandelaars regelmatig terugkeren naar Ardennen Camping Bertrix om steeds opnieuw te genieten van de bossen, de snelstromende riviertjes, de fauna en de flora.

Wandelen met een gids

Maar u hoeft er niet alleen op uit te trekken. In samenwerking met enkele enthousiaste wandelaars organiseren wij in de meeste schoolvakanties iedere dag een begeleide wandeling. Zij kennen de streek als geen ander en tonen u met veel genoegen de bekende en minder bekende vergezichten. Klik hier om alvast een kijkje te nemen op de speciale Facebook pagina van onze wandelvrienden.

Wandelroutes / stafkaarten

Op de receptie van de camping zijn verschillende wandelroutes verkrijgbaar. Van deze wandelingen vertrekken er twee (in lusvorm) vanaf de camping; één van 8 km, genaamd “pont de la scierie”, en één van 10 km, genaamd “pont de la blanche”. Ook hebben we een stafkaart te koop met daarop 36 uitgestippelde wandelroutes en 4 mountainbike routes.

NIEUW: Wandelen met GPS

Vele wandelaars hebben intussen al de voordelen van een GPS toestel ontdekt. U zult nooit meer verdwalen tijdens uw wandeling. Een GPS toestel is te huur bij de receptie, u heeft de keuze uit 24 prachtige wandelingen die ondere andere vanaf de camping starten. Daarnaast staan er ook toeristische autoroutes en fietstochten op die u langs alle mooie plekjes van de omgeving zullen leiden. Een GPS toestel is te huur voor € 8,- per dag.

Wandeltips en aandachtspunten