Omgeving overzicht

Vissen

Vissen te midden van een prachtige natuur, luisteren naar het gezang van de vogels en vervolgens wachten op een beet. De Ardennen bieden jou als visser vele mogelijkheden. Zo kun je sportvissen of gewoon je hobby uitoefenen in de Ardense rivieren. Wist je dat er in de Ardennen zo'n 18 verschillende vissoorten leven? Daarvan zijn er wel enkele beschermd! 

Hengel eerst naar informatie, voordat je jouw favoriete tijdverdrijf start. Welke vorm van hengelen je ook beoefent en om het even waar je dat doet, er is altijd een reglement dat je in acht moet nemen. Bovendien moet je een vergunning hebben om in openbare wateren te mogen vissen.

Vergunningen

Er bestaan twee types vergunningen. De eerste kost ongeveer €13,00 en laat je toe te hengelen vanaf de oever. De tweede kost ongeveer €40,00 en laat hengelen toe vanuit een bootje, vanaf een steiger of met de voeten in het water. De vergunningen zijn een jaar geldig en zijn te koop in alle postkantoren van het Waalse Gewest. Aanvragen van een visvergunning is ook mogelijk via www.maisondelapeche.be. Je vindt op deze (Nederlandstalige) internetsite tevens meer informatie over bijvoorbeeld het reglement en de locaties waar je kunt vissen.