Omgeving overzicht

Vissen

Vissen te midden van een prachtige natuur, luisteren naar het gezang van de vogels en vervolgens wachten op een beet. De Ardennen bieden u als visser vele mogelijkheden. Zo kunt u sportvissen of gewoon uw hobby uitoefenen in de Ardense rivieren. Wist u dat er in de Ardennen zo'n 18 verschillende vissoorten leven? Daarvan zijn er wel enkele beschermd! 

Hengel eerst naar informatie, voordat u uw favoriet tijdverdrijf start. Welke vorm van hengelen u ook beoefent en om het even waar u dat doet, er is altijd een reglement die u in acht moet nemen.

De periode voor het vissen op forel duurt doorgaans van maart tot september. Voordat u uw hengel tevoorschijn haalt, dient u eerst iets anders in huis te halen: een visvergunning. Die is verplicht wanneer u wilt vissen in openbare wateren.

Vergunningen

Er bestaan twee types vergunningen. De eerste kost ongeveer €13,00 en laat u toe te hengelen vanaf de oever. De tweede kost ongeveer €40,00 en laat hengelen toe vanuit een bootje, vanaf een steiger of met de voeten in het water. De vergunningen zijn een jaar geldig en zijn te koop in alle postkantoren van het Waalse Gewest. Aanvragen van een visvergunning is ook mogelijk via www.maisondelapeche.be. U vindt op deze (Nederlandstalige) internetsite tevens meer informatie over bijvoorbeeld het reglement en de locaties waar je kunt vissen.