Kamperen in de Ardennen

Waarom kamperen in de Ardennen zo leuk is!

Ardennen Camping Bertrix is een hele leuke gezinscamping. Met verschillende uitstekende faciliteiten en activiteitsmogelijkheden wordt kamperen op Ardennen Camping Bertrix tot een geweldige ervaring omgetoverd. Maar wat maakt kamperen in de Ardennen nou zo'n leuke, unieke ervaring?

Op avontuur in de natuur

Vakantie in de Ardennen betekent niet alleen heerlijk tot rust komen in je vakantie. Het betekent ook vaak een actieve vakantie, boordevol "extreme" uitstapjes. Zo kun je prachtig mountainbiken in dit heuvelachtige gebied. Heerlijk crossen over vaak onverhard terrein maakt de omgeving van Bertrix de ideale plek om in de pedalen te klimmen. Over klimmen gesproken: in de buurt van Ardennen Camping Bertrix kun je uitstekend klimmen en abseilen. Maar ook Paintballen en boogschieten zijn activiteiten die je kunt ondernemen als je naar de Ardennen gaat.

Kamperen in de Ardennen Mountainbiken

Rustige activiteiten in de Ardennen

Het hoeft natuurlijk niet allemaal extreem en heel actief te zijn. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een GPS tocht te gaan doen. Wandel aan de hand van een GPS systeem een prachtige route door de Belgische natuur. Of pak het ouderwets aan en gebruik een kaart en kompas. Wil je het toch iets intensiever maken, dan kun je de tocht ook Nordic walken. Zo ben je net wat meer ingespannen bezig en kun je toch genieten van de prachtige natuur die de Ardennen te bieden heeft. Zo wordt kamperen op Camping Bertrix een hele rustgevende activiteit.

Leuke steden in de Ardennen

De Ardennen heeft ook een aantal hele leuke steden om te bezoeken. Zo is er Bouillon (van de bekende Godfried van Bouillon). Deze mooie stad, met als echte trekpleister het kasteel, is een absolute aanrader bij een bezoek aan de Ardennen. Een andere leuke stad om te bezoeken is Bastogne. Deze bekende stad heeft een weelderige oorloggeschiedenis, die je kunt ontdekken in het Bastogne War Museum. Naast deze steden zijn er nog een aantal hele leuke steden en dorpen die je kunt bezoeken. Bekijk ze allemaal hier.

Kamperen Ardennen Bouillon

Bezienswaardigheden in Bertrix

Kamperen in de Ardennen bij Bertrix betekent dat je ook gemakkelijk naar de stad Bertrix kunt. En hier is ook heel veel leuks te doen. Bezoek bijvoorbeeld het Au Coeur de L'Ardoise, oftewel het mijnmuseum. In dit museum daal je 25 meter af in de grond om te ontdekken welke onderaardse wereld er schuil gaat. En kom je bijvoorbeeld met halloween, dan staat jou een spannend tochtje door de mijn te wachten!

Het kasteel van Herbeumont

Tijdens het kamperen in de Ardennen kunt u, naast dit mooie en unieke museum, ook de kasteelruïne van Herbeumont bezoeken. Dit prachtige kasteel stamt uit de 13e eeuw en heeft er dus al heel wat geschiedenis op zitten. Ondanks dat het kasteel meerdere malen herbouwd is, is het kasteel in 1657 op bevel van Lodewijk XIV verwoest. Hierdoor is enkel nog de ruïne over. 

Op je eigen manier kamperen

Om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, is het natuurlijk fijn dat je kunt kamperen in de Ardennen op je eigen manier. Dat kan betekenen dat je met een tent, vouwwagen, caravan of camper komt. Voor die mensen heeft Ardennen Camping Bertrix verschillende kampeerplaatsen, zodat iedereen optimaal vakantie kan vieren. Kies je voor een standaard kampeerplaats of liever voor een kampeerplaats met watertappunt en Rangerhut? Met keuze uit in totaal 4 verschillende kampeerplaatsen en een camperplaats weet je zeker dat jouw kampeermiddel op de juiste plek komt te staan!

Kamperen in 7 huuraccommodaties

Kies je liever voor gemak, dan kunt je ook kamperen in de Ardennen in één van onze 7 verschillende huuraccommodaties. Met keuze uit stacaravans, bungalowtenten, chalets en hutten heb je de mogelijkheid je luxe vakantie naar geheel eigen wens in te richten. Zo wordt kamperen in de Ardennen verheven tot een luxe uitstapje in de Belgische natuur.

Kamperen in de Ardennen

Kom je kamperen in de Ardennen?

Ben je na het lezen van deze pagina enthousiast geworden over Ardennen Camping Bertrix? Wacht dan niet, en boek je vakantie op Ardennen Camping Bertrix. Zo verzeker je jezelf van een mooie, actieve, maar ook rustgevende en waarschijnlijk verdiende vakantie midden in de natuur!

Kom kamperen in de Ardennen!

Onze tips tijdens het kamperen in de Ardennen

Als je gaat kamperen in de Ardennen moet je deze activiteiten zeker gaan doen:

  • Klimmen in de Ardennen: In de Ardennen kun je op verschillende plekken klimmen en abseilen.
  • Speleo: durf jij de donkere grotten in te kruipen?
  • Mountainbiken: Heerlijk crossen door de Ardennen.
  • Unieke excursies: te paard door de Ardennen.
  • Paintballen: Schakel als eerste alle tegenstanders uit.
  • Heerlijk wandelen: Met een GPS of kaart en kompas de mooiste routes lopen.
  • Kajakken: Glijd met je kano over de rivier de Semois.