De veelzijdigheid van Bertrix

Ardennen Camping Bertrix ligt, zoals de naam al doet vermoeden, vlakbij het Belgische stadje Bertrix. En dit zorgt er voor dat je kampeerervaring nog leuker wordt! Ontdek hier wat Bertrix allemaal te bieden heeft.

Historie in Bertrix

Bertrix ligt in de provincie Luxemburg, naar het gelijknamige land. Deze provincie is ontstaan in het jaar 1839. In de provincie bevinden zich een aantal bekende steden, zoals Aarlen, Bouillon en uiteraard Bertrix. Bertrix is bij uitstek een stad om te ontdekken. Er is namelijk veel te zien en te doen in en rondom Bertrix. Van het bekijken van historisch en religieus erfgoed, zoals de Le Camp Gaulois des Trinchis en de Eglise Saint Jan Baptiste, tot avontuurlijke tochten door de bossen van Bertrix. En ben je op zoek naar streekproducten? Dan kun je die kopen op de donderdag ochtend markt in Bertrix. 

De natuur in Bertrix

Bertrix staat onder andere bekend om haar prachtige natuur. Het bosrijke gebied wordt onder andere opgevuld door een Arboretum. Hier zijn wel 80 verschillende boomsoorten geplant. Zo heb je er uit bijna alle werelddelen wel een boomsoort bij zitten.

 De prachtige natuur in Bertrix

Daarnaast leent de natuur zich uitstekend voor klimactiviteiten, zoals een Adrenaline Parcours tussen de boomtoppen en abseilen van een heuvelwand.
Maar ook voor waterpret kun je terecht in Bertrix. Zo kun je er heerlijk kajakken en kanoën.

Wandelen in Bertrix

Wandelen kan ook heel erg goed in Bertrix. De uitgestrekte bossen herbergen meerdere wandelroutes, waardoor je geen moment bang hoeft te zijn steeds hetzelfde te moeten zien. Met wandelroutes variërend tussen de 5km en 50+km is er voor iedereen wel een mooie afstand om te wandelen. En ben je de bossen zat? Dan loop je door een van de leuke dorpjes die het gebied rijk is. Dat is het mooie van Bertrix: je kan er alle kanten op! 

Kamperen in Bertrix

Zoals je al kunt lezen is er veel te doen in en rondom Bertrix. Teveel om in één dag te kunnen doen. Daarom is het ideaal om tijdens je bezoek te kamperen op Ardennen Camping Bertrix. Deze leuke, kindvriendelijke camping in Bertrix is de perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van deze streek. En de kinderen kunnen zich uitstekend vermaken op de camping, die beschikt over een zwembad, een speelbos en de kinderen voldoende activiteiten aanbied om het ook voor hun een onvergetelijke vakantie te maken.

 

Heerlijk spelen op Ardennen Camping Bertrix

Dus waar wacht je nog op? Boek nu en verzeker jezelf van een plekje op deze prachtige camping, en laat je verwonderen door de schoonheid van deze streek! En ben je dit jaar al op vakantie geweest? Je kunt nu ook boeken voor 2019!

Activiteiten in Bertrix

In Bertrix zijn ook ontzettend veel leuke activiteiten te ondernenem. Dit zijn zowel actieve activiteiten als culturele activiteiten. Ontdek bijvoorbeeld de Leisteenmijn van Bertrix. Dit hedendaagse museum was vroeger de plek waar leisteen gewonnen werd. Hier ervaar je zelf hoe het is geweest om in een leisteengrot werkzaam te zijn. Heb je meer zin in een actief dagje weg? Dan kun je terecht bij onze partner CapNature. Deze organiseerd de leukste activiteiten rondom de camping. Ga bijvoorbeeld klimmen, kanoën of paintballen. Het kan allemaal vanaf de camping!

De volgende activiteiten kun je ondernemen vanaf de camping: