Natuurcamping Ardennen

Op zoek naar een natuurcamping in de Ardennen? Als je van onze groene camping in de Ardennen afloopt, sta je meteen in de natuur. Een betere keus is er niet! Aan de rand van onze natuurcamping in de Ardennen bevindt zich een speelbos, dat vol staat met natuurlijke speeltoestellen. Dit zijn zomaar twee voorbeelden waarom Camping Bertrix een echte natuurcamping in de Ardennen is. Een echte camping voor de natuurliefhebber dus.

"Heerlijke ruime camping waar alle faciliteiten aanwezig zijn voor een fijne vakantie. Wij hadden erg geluk met het weer maar de omgeving er dan ook op zn best. Veel groen, dieren en perfect voor lange wandelingen. We gaan dit jaar zeker opnieuw. Echte aanrader!" - Fam. Reijsenbach de Haan

Genieten op een natuurcamping Ardennen

Onze natuurcamping in de Ardennen, zoals de naam al doet vermoeden, ligt in de Belgische Ardennen. Zowel op onze groene camping als daarbuiten zorgt dit voor een hele natuurlijke uitstraling. De camping probeert de natuur mee te nemen in de activiteiten, wat resulteert in avontuurlijke, natuurlijke activiteiten voor jong en oud.

natuurcamping ardennen

Neem bijvoorbeeld het Ardennen Rangers Programma dat Camping Bertrix aanbiedt. In dit activiteiten programma gaan kinderen in de natuur aan de slag om echte Ardennen Rangers te worden.

Er wordt gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen, en tijdens het programma wordt gekeken naar de waterwereld, het dierenrijk, het bos en uitdaging. De kids zullen op ons enorme natuurkampeerterrein in de Ardennen gaan spoorzoeken, touwbruggen maken en nog veel meer activiteiten ondernemen. Voor de kids is het dus een echte natuurcamping in de Ardennen.

Maar ook het speelbos, waar kinderen op natuurlijke speeltoestellen kunnen spelen en over beekjes kunnen springen, brengt het natuurlijke karakter van onze groene camping in de Ardennen naar voren.

Bekijk hier alle faciliteiten

Natuurcamping Ardennen voor buitenliefhebbers

Niet alleen op onze natuurcamping in de Belgische Ardennen kan jij genieten van de natuur, maar ook daarbuiten! Je wandelt vanaf de camping zo de natuur in. Het enige dat je nog hoort zijn de kabbelende beekjes en fluitende vogeltjes.

Je kan in de regio van natuurcamping Ardennen Camping Bertrix ook verschillende buitenactiviteiten ondernemen, zoals GPS tochten, Kajakken en Nordic Walking, maar ook kan je mountainbiken door de Ardennen. Er liggen verschillende uitdagende parcours om onze natuurcamping heen, zowel korte als wat langere. Houd jij dus van mountainbiken? Vergeet dan jouw fiets niet mee te nemen want dit gebied leent zich uitstekend om even goed los te gaan op de mountainbike. 

Beschik je niet over een mountainbike? Dan kan je altijd terecht bij de mountainbike verhuur van CapNature. Zij verhuren mountainbikes voor een halve of een hele dag. Wil je een mountainbike voor het hele weekend huren? Dat is ook mogelijk!

Daarnaast zijn er ook nog verschillende mogelijkheden tot klimmen en abseilen. Zo kunnen jong en oud genieten van Ardennen Camping Bertrix!

Buitensport activiteiten met CapNature

Diep in het zuiden gelegen 

In de omgeving van Ardennen Camping Bertrix vermaak je je niet alleen met leuke activiteiten, maar is het bezoeken van één of meerdere steden het ook zeker waard! Ardennen Camping Bertrix is diep in het zuiden van de Belgische Ardennen gelegen, waardoor je ook van een heerlijk dagje in Frankrijk kunt genieten.

In het centrum van Charleville-Mézières vind je een gevarieerd winkelaanbod en sfeervolle terrasjes. De stad Sedan is onder onze gasten ook zeer populair. De stad kenmerkt zich door de typische Franse straatjes en door het schitterende Kasteel van Sedan.

Neem zeker een bezoek aan dit gigantische kasteel, het brengt je namelijk helemaal mee terug in de tijd en is zelfs één van de grootste burchten van Europa, met een oppervlakte van maar liefst 35.000m². Bovendien heb je vanaf het Kasteel een prachtig panoramisch zicht op Sedan. Deze kans wil je zeker niet voorbij laten gaan!

Fijne faciliteiten op onze natuurcamping in de Ardennen

De veelzijdigheid op Ardennen Camping Bertrix is ook zeker aanwezig. Op onze camping vind je dus ook veelzijdige faciliteiten, zoals meerdere verwarmde zwembaden, een speelbos voor de kids, diverse horecagelegenheden, een jeu de boules baan en nog veel meer!

natuur camping ardennen

Voor kinderen is het speelbos en de overdekte recreatieruimte een waar speelparadijs. In het aangrenzende speelbos spelen, klimmen en klauteren de kids naar hartenlust en leggen ze de meest uitdagende parcours af. Van een boomstammen brug over een riviertje tot aan een klauterwand.

En met slecht weer is de grote overdekte recreatieruimte de plek waar kinderen hun hart op kunnen halen. Met meerdere speeltoestellen, een tafeltennistafel en leuke glijbanen is dit dé plek waar vrienden worden gemaakt en lekker gespeeld wordt. Op onze camping in de Belgische Ardennen zal niemand zich een moment vervelen! 

Neem alvast een kijkje

Een groene camping in de Ardennen

Op onze natuurcamping vinden wij het belangrijk dat wij ook een steentje bijdragen aan het klimaat. Dit doen we niet omdat het moet, maar omdat wij dit zelf belangrijk vinden. Onze groene camping in de Ardennen ligt in het hartje van de natuur. Dit is een schitterend gebied wat ook schitterend moet blijven. Hierdoor scheiden wij onder andere afval en hebben wij andere maatregelen genomen.

Als gast kan jij ook al een steentje bijdragen door bijvoorbeeld een minuut minder lang te douchen. Niets is verplicht natuurlijk. Wij zijn een natuurcamping in de Ardennen en willen dit in de toekomst ook graag blijven.

Uitstapjes in de Ardennen rondom onze natuurcamping

In de Ardennen kun je allerlei leuke dingen doen. Er zijn verschillende steden die zeker een bezoekje verdienen, maar er zijn ook allerlei leuke sportieve activiteiten te ondernemen. Een aantal van de leukste steden in de Ardennen zijn:

  • Bouillon
  • Bastogne
  • Bertrix
  • Namen
  • Luik
  • Dinant

Al deze steden hebben een rijke geschiedenis en een prachtige uitstraling. Daarnaast staat er in Bouillon ook een heel mooi kasteel. Deze is bijvoorbeeld met Halloween absoluut een bezoekje waard!

Bekijk hier onze omgevingstips

Heerlijk kamperen in de Ardennen middenin de natuur

Wil je lekker kamperen in de Ardennen en middenin de natuur zijn? Dan ben je op onze groene camping in de Ardennen aan het juiste adres. Er is ruimte genoeg op onze enorme kampeerterrein in de Ardennen. 

Wil je genieten van de natuur die je op en om Camping Bertrix kunt vinden? Dat kun je op verschillende manieren doen. Camping Bertrix biedt verschillende huuraccommodaties, bungalowtenten en kampeerplaatsen aan. Ook zijn onze nieuwe safaritenten, waarin je geniet van een echte glampingvakantie, erg populair gebleken. Er is dus genoeg keuze!

Maar ook de verschillende kampeerplaatsen zijn zeer aantrekkelijk. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kampeerplaats met watertappunt of een kampeerplaats met Rangerhut. Zo kun je je vakantie op deze prachtige natuurcamping in de Ardennen naar eigen wens invullen.

Boek nu jouw plek op onze natuurcamping in de Ardennen

Wil jij een accommodatie of een kampeerplaats boeken op onze natuurcamping in de Ardennen? Dat kan! Boek hieronder jouw favoriete plek of één van onze verhuur accommodaties en stel jouw plek veilig. Wees er snel bij voordat iemand anders je voor is!

Ja, ik wil op deze natuurcamping in de Ardennen verblijven