Faciliteiten categorie

Overzicht

Ardennen Rangers

Het recreatieprogramma 'Ardennen Rangers' is een speciaal ontwikkeld om kinderen op een interactieve manier kennis te laten maken met de natuur. De Belgische Ardennen zijn daar natuurlijk de perfecte locatie voor! Kinderen gaan samen met onze speciaal getrainde rangers op avontuur, bijvoorbeeld op zoek naar herten en wilde zwijnen of samen een spannende grot verkennen.

Het programma heeft een gevarieerd aanbod dat aansluit op de leeftijd van de kinderen. Ze leren op een speelse manier alles over de flora en fauna van de Ardennen. Er zijn vier verschillende, educatieve programma's met als thema de volgende belevingsonderdelen: waterwereld, bos, dierenrijk en uitdaging. De jonge 'Rangers' leren bijvoorbeeld ook touwbruggen en waterfilters maken en tijdens bosspelen komen ze alles te weten over de voedselketen. En hoe kan dit nu beter dan in ons eigen speelbos.

Tegen een kleine bijdrage kan jouw kind deelnemen. Hij/zij ontvangt dan een Rangerpet en een Rangerpaspoort waarin alle activiteiten worden bijgehouden. Na het doorlopen van alle belevingswerelden ontvangt de 'Ranger' een herinnering in de vorm van een oorkonde.

Kinderen willen nog maar één ding... Ranger worden. Leuk en leerzaam tegelijk!