Binnenactiviteiten

Het weer in de Ardennen kan soms onvoorspelbaar zijn, maar dat betekent niet dat je je hoeft te vervelen als de regenwolken zich samenpakken. Integendeel! Gelukkig zijn er in de omgeving van onze camping genoeg leuke dingen te doen. We hebben onze favoriete uitjes voor je op een rijtje gezet.

Euro Space Center

Het enige pretpark over de ruimte in Europa! Vanaf het moment dat je binnenkomt word je ondergedompeld in de wereld van de ruimte. Loop op de maan, bezoek en dorp op Mars en test je astronautenkennis. 

Volwassenen €31,-
Kinderen €27,- 

Euro Space Center

Euro Space Center

Grotten van Han

Ben je in de Ardennen dan mag een bezoek aan de Grotten van Han zeker niet ontbreken. In het kleine dorpje Han-sur-Lesse vind je de Grotten van Han, wat het werk is van de rivier de Lesse. Met een kleine tram rijd je naar de ingang van de grot. In de grotten is een pad uitgezet van 2km lang (hier doe je ongeveer anderhalf uur over). 

Ook het wildpark is leuk om te bezoeken. Tijdens deze tocht ontdek je The Big Five van de Ardennen. 

PassHan (grotten en het wildpark)
Volwassenen €39,50
Kinderen t/m 11 jaar €29,50

Grotten van Han

Grotten van Han

Bastogne War Museum

Het parcours van het Bastogne War Museum plaatst de oorzaken, gebeurtenissen en gevolgen van de Tweede Wereldoorlog in een moderne en interactieve context. De Slag om de Ardennen krijgt bijzondere aandacht.

Volwassenen €22,-
Studenten €14,-
Kinderen (tot 18 jaar) €12,50

Bastogne War Museum

Bastogne War Museum

Houtopia

Een waar paradijs voor kinderen waar ze de hele dag zoet zijn in de buitenspeeltuin met speeltoestellen, glijbanen, springkussens en op het evenwichtsparcours. Ook is er een interessant binnengedeelte gericht op het ontdekken van zintuigen. 

Kinderen en volwassenen €12,-

Houtopia

Houtopia

Au coeur de l’Ardoise in Bertrix

In deze leisteengroeve daal je af tot 25 meter onder de grond en leer je meer over het bijzondere werk van de Ardense mijnwerkers. Het parcours (met audio) neemt je mee langs de rails, wagentjes en galerijen van vroeger. De leisteengroeve ligt op slechts 5 minuten rijden van de camping. 

Volwassenen €11,-
Kinderen (tot 12 jaar) €5,50 

Au coeur de l'Ardoiose

au coeur de l'ardoise

Kasteel van Bouillon

Waan je in de Middeleeuwen tijdens een bezoek aan dit oude kasteel uit de 8ste eeuw. Het was ooit de verblijfplaats van Godfried van Bouillon. Tijdens een rondleiding ga je terug in de tijd van de ridders. Ook heb je vanuit het kasteel een prachtig uitzicht over Bouillon en de Vallei van de rivier de Semois. In de zomer is er dagelijks een roofvogelshow.

Volwassenen €15,-
Kind €11,-
Gratis voor kinderen onder de 4 jaar

Kasteel van Bouillon

Kasteel van Bouillon

Bierbrouwerij Achouffe

Tijdens een vakantie in de Ardennen mag een bezoek aan de wereldberoemde bierbrouwerij Achouffe niet ontbreken. Het hele jaar door worden hier de lekkerste La Chouffe bieren gebrouwen. Volg een Nederlandstalige rondleiding en kom alles te weten over de brouwerij. Reserveer een plekje via hun website (wees er optijd bij, in het weekend zit het snel vol). 

Volwassenen (vanaf 16 jaar) €14,-
Kinderen (van 12 tot 15 jaar) €7,-
Kinderen (tot 11 jaar) gratis

Bierbrouwerij Achouffe

bierbrouwerij

Schapenboerderij van Acremont

Kaasmaker Peter en zijn vrouw Barbara verwelkomen u met plezier voor een bezoek aan hun bedrijf en om hun heerlijke producten te proeven! Op de schapenboerderij van Acremont ontdekt u een kudde Belgische melkschapen, een ras dat langzaam aan het verdwijnen is.

Schapenboerderij van Acremont

schapenboerderij acremont

Binnenzwembad Bertrix 

Minder goed weer? Niet getreurd, want er is in Bertrix ook een mooi overdekt zwembad. Op 1,5 km van de camping kun je heerlijk zwemmen zonder dat het te koud is. Wel is het belangrijk dat je een badmuts en een strakke zwembroek mee hebt, want dan blijft het water schoner (zwemshorts zijn niet toegestaan). Je dient wel van tevoren online te reserveren en te betalen. 

Binnenzwembad Bertrix

Binnenzwembad Bertrix

Funny Mountain Arlon

Een spectaculair binnen klimpark. Met dit nieuwe concept, uniek in België en Luxemburg, kan iedereen in alle veiligheid het klimmen oefenen. Funny Mountain bestaat uit 27 klimroutes gebaseerd op verschillende thema's: Tetris, ijswand, reuzenglijbaan, enz. De wanden hebben een hoogte van 10 meter en instructeurs zorgen voor de veiligheid van jong en oud.

1 uur €18,-

Funny Mountain Arlon

funny mountain arlon

Kojump Messancy

Trampolinepark gelegen in Messancy met een oppervlakte van 2.000 m2.

1 uur €12,-
2 uur €21,-

Kojump Messancy

Kojump trampolinepark

Designer Outlet Luxembourg

Als je van winkelen houdt is dit zeker een tripje waard. In deze designer outlet shop je in meer dan 100 winkels designerkleding, accessoires en schoenen met korting.

Rue d'Arlon 199
6780 Messancy

Designer Outlet Luxembourg

designer outlet