Onderdeel van info@campingbertrix.be 0032 (0)61 41 22 81

Musea en attracties in de omgeving van Ardennen Camping Bertrix

Om u een idee te geven van de attracties in de omgeving staan hieronder enkele tips voor leuke uitstapjes. Uiteraard vindt u bij de receptie van de camping meer informatie over de bekende en minder bekende bezienswaardigheden.

Au coeur de l’Ardoise in Bertrix

speleologie_2.jpg

http://www.aucoeurdelardoise.be
Hier bevindt zich letterlijk het hart van het leisteen. Deze leisteengroeve sloot in 1977 haar deuren na meer dan een eeuw ontginning. Sinds 1997 zijn de onderaardse gangen ingericht voor toeristische bezoeken (een gangenstelsel van bijna 1 km op 25 en 45 m diepte). U krijgt er een videofilm van ongeveer 25 minuten te zien over de boven- en ondergrondse activiteiten van de mijn. Daarna daalt u via een trap af in de mijn. Gasten van Ardennen Camping Bertrix krijgen korting op de gewone prijzen.

Het versterkt kasteel van Bouillonbouil.jpg

http://www.bouillon-initiative.be/index.php?db=&lang=nl
Het oudste en interessantste overblijfsel van de feodale tijd in België. Het kasteel dateert uit de 8ste eeuw en was ooit de verblijfplaats van Godfried van Bouillon, de eerste kruisvaarder (1096). In de zomerperiode vindt er dagelijks een spectaculaire roofvogelshow plaats.

De toeristische trein van Bouillon

http://www.ttb.be
Een originele manier om een geleid bezoek te brengen aan de oude stad en zijn omgeving; 12 eeuwen geschiedenis trekken aan u voorbij en u houdt o.a. halt bij 3 indrukwekkende vergezichten.

Wildpark van Bouillonwildpark.jpg

http://www.parcanimalierdebouillon.be
Ontdek de dieren die in de Ardense bossen wonen! In dit park van zo’n 12 ha, op ± 1,5 km van het centrum van Bouillon, maakt u kennis met herten, everzwijnen, ... maar u ziet er ook kangoeroes, emoes en misschien wel een lynx.

Museum van de Kelten (Libramont)

http://www.museedesceltes.be
Ontdek de onbekende wereld en beschaving van de Kelten, alsook de verkeerde beelden en misverstanden over deze bevolking. Dit museum biedt onderdak aan tal van voorwerpen zoals juwelen, wapens, versieringen op dierenspannen en gebruiksvoorwerpen uit het dagelijkse leven. Verder nog een audiovisuele montage en verschillende reconstructies.

Euro Space Center (Transinne/Libin)navette_visiteur.jpg

http://www.eurospacecenter.be
Alles wat u ooit al wilde weten over de ruimte en ruimtevaarders! Beleef de emoties van een astronaut aan boord van de Amerikaanse shuttle op ware grootte. U zult beven tijdens het opstijgen en Dirk Frimout vertelt u het prachtige verhaal van de ruimtereizigers.

Fourneau Saint-Michel (Saint-Hubert)

http://www.fourneausaintmichel.be 
Een domein van 100 ha dat verschillende musea huisvest; museum van het ijzer en de oude metaalnijverheid, museum van het Waals plattelandsleven en huis van het Ardens trekpaard. Op 21 juli is er jaarlijks een traditioneel feest met folkloristische groepen, ambachtslui, streekproducten, etc.

De grotten van Hangrot_van_han.jpg

http://www.grotte-de-han.be/nl
Wereldberoemd in België zijn de grotten van Han en velen zijn er wellicht al eens op schoolreis geweest. Heeft u dat moeten missen, dan is nu het moment aangebroken! Dit enorme domein is intussen uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische attracties in België, waar u gemakkelijk een hele dag kunt doorbrengen. Naast een afdaling in de grotten kunt u er ook een bezoek brengen aan het wildpark waar u, tijdens een rondrit in een panoramische wagen, de belangrijkste wilde dieren zonder enig gevaar kunt waarnemen.

Verder kunt u ook nog het PrehistoHan bezoeken. Het is een expositie die u meer vertelt over de archeologische opgravingen die verricht werden in de rivier, de Lesse. Verder is er ook een interactieve bioscoopzaal, waar u op ontdekking gaat in de geheime galerijen van de grot. Het Han van Weleer is een klein museum. Hier in dit museum komt u meer te weten over het dagelijkse leven en de beroepen van de jaren 1900.
Het Domein beschikt ook over twee restaurants, nl. La Ferme en Le Pavillon. Hier kan de bezoeker kiezen uit verschillende menu’s.

De Abdij van Notre Dame d’Orval

http://www.orval.be
De naam Orval doet bij de bierliefhebbers wellicht onmiddellijk een belletje rinkelen. U kunt de ruïnes van deze middeleeuwse abdij bezoeken, rondneuzen in de 18de-eeuwse kelders en een kijkje nemen in het farmaceutisch museum en de medicinale kruidentuin. In de winkel verkoopt men kaas en bier van de abdij, alsook postkaarten, boeken en religieuze artikelen. Proeven kan niet in de abdij, maar niet getreurd, vlakbij vindt u de Auberge de l’Ange Gardien, waar u naar hartenlust kunt proeven van alle abdijproducten.

Bastogne Historical Center en Amerikaans gedenktekenbastog.jpg

http://www.bastognewarmuseum.be/nl-bastogne-war-museum.html
Met het gedenkteken van Bastogne brengt het hele Belgische volk hulde aan het Amerikaanse leger en zijn geallieerden voor hun medewerking aan de bevrijding van Europa. Op deze locatie vindt u drie kwaliteitsspektakels bij elkaar:

 • een verzameling uniformen, wapens, authentiek materiaal van degenen die hier oorlog voerden en voorstelling van een film, speciaal gemaakt ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de slag om Bastogne.
 • een amfitheater waar u het verhaal van “de slag van Bostogne” te zien krijgt.
 • een museum gewijd aan een grote veldslag, gerealiseerd met de hulp en het advies van de generaals die elkaar destijds bestreden.
 • Gesproken commentaar in het Frans, Nederlands, Engels en Duits.
Prijzen & boeken

Logo ANWB

Camping Bertrix is een viersterren camping. Door de ANWB beoordeeld als één van de beste campings in de Ardennen.

Nieuws

 • Binnenzwembad

  Small Binnenzwembad
  Op loopafstand (1.2 km) van de camping is een overdekt zwembad met glijbaan waar alle gasten van Ardennen Camping Bertrix gratis gebruik van kunnen maken.
  Lees verder ...
 • Stagiares gezocht

  Small Stagiares gezocht
  Op zoek naar een uitdagende stage? Wij zijn op zoek naar enthousiaste stagiaires!
  Lees verder ...